400 g østershatte (uden den grove del af stokken) skåret i mindre stykker
1 l. hønsebouillon
2 dl piskefløde
2 dl tør hvidvin
2 skalotteløg .
1 spsk hvedemel
1 spsk hakket spansk kørvel
Lidt friskreven muskatnød
20 g smør
salt og peber
Halver skalotteløgene og skær dem i tynde skiver, hvorefter de koges klare i smeltet smør.
Kom østershattene ned til 1øgene og sauter dem i 3 minutter under omrøring.
Drys hvedemel i svampene og lad det bage godt igennem.
Hæld lidt efter lidt suppen på svampene under omrøring.
Suppen skal røres helt glat inden næste portion suppe hældes på.
Kom vinen i og riv lidt muskatnød i suppen.
Smag til med salt og peber
Lad svampesuppen simre i 15 minutter og rund herefter af med piskefløden
Lad den koge uden lag indtil den har den rette cremede konsistens
Vend til sidst den hakkede kørvel i og server et godt, hvidt brød til.