2 mellemstore courgetter
1 finthakket løg
1 spsk smør
200 g friskbælgede ærter
6 dl hønsebouillon
salt
peber
lidt revet muskatnød
2 ½ dl fløde
1 bundt .frisk basilikum
godt brød evt. smørristet som tern
Skær ⅓ af den ene courgette, del den på langs, skrab det bløde kød ud, og stil skallerne til side.
Skær kødet og resten af courgetterne i terninger.
Klar løgene i smørret, tilsæt courgetteterningerne, ⅔ af ærterne og halvdelen af basilikummen.
Vend det hele godt, tilsæt bouillon, og kog under låg i 15 minutter.
Tilsæt resten af basilikummen, blend suppen, eller purér den gennem en sigte, og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt fløden, kog suppen let jævn, og smag til.
Skær courgetteskallerne i små terninger, og kog dem og resten af ærterne i suppen de sidste 2 minutter, hvis suppen serveres varm.
Serveres den kold, kommes skal-terningerne og ærterne rå i suppen.