Efter agurketiden kommer courgettetiden – gule – grønne – ufoer…
Variationen i udseende er større end i smag. Jo mindre og fastere de er, jo bedre smager de. Nærmest nøddeagtigt. Haveejere har det desværre som lystfiskere – jo større jo bedre, hvorefter de villigt uddeler de forvoksede eksemplarer til venner, familie eller kolleger. Prøv at fortælle haveejeren, at der faktisk kommer endnu flere frugter pr. plante, hvis man høster dem tidligt. Til denne legerede courgettesuppe med yoghurt kan man bruge alle slags ikke-forvoksede courgettetyper.
2 løg i tern (ca. 200 g)
1 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
2 slanke courgetter i skiver (ca. 400 g)
8 dl hønsebouillon
1 æggeblomme
2 ½ dl yoghurt naturel
1 bundt klippet dild
Tilbehør: Ristet brød
Sauter løgene i olivenolien i en stor gryde til løgene er klare.
Drys mel på og lad løgene opsuge melet.
Spæd med bouillonen af flere omgange og bring suppen i kog.
Tilsæt courgetterne og bring suppen i kog og lad den koge 10-12 min.
Rør imens æggeblommen med yoghurt og dild.
Rør yoghurtblandingen med lidt af den varme suppe og rør den derefter i suppen. Suppen må ikke koge.
Smag til med salt og peber og server suppen med ristet brød.
Grønsager pr. person: 150 g