Logo

Blomkålssuppe 10 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sæsonen for dansk blomkål er juni til november, så en skål varm suppe med blomkål hel til efteråret er perfekt. Suppen er let at lave enten til forret eller nem aftensmad. og så er der kun 10% fedt i. 

 

100 g soltørrede tomater
1 blomkål (750 g)
2 store kartofler (350 g)
1 ¼ l grønsagsbouillon
salt og peber
 
1 person:
25 g soltørrede tomater
¼ blomkål (185 g)
85 g kartofler
4 dl grønsagsbouillon
salt og peber

*
 
Skær de soltørrede tomater i små stykker.
Del blom­kålen i små buketter og blancher dem i letsaltet, kog­ende vand.
Tag en fjerdedel af buketterne fra til fyld og kog resten helt møre sammen med soltørrede toma­ter, kartoffeltern og bouillon.
Blend suppen og kog den igennem - spæd evt. med lidt blomkålsvand, hvis den er for tyk.
Smag til med salt og peber og tilsæt de sidste blomkålsbuketter.
Server straks med brød eller brødcroutoner.
 
Energi pr. portion: 649 kJ/156 kcal Protein: 23,6% Fedt: 10% Kulhydrat: 66,4%

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her