100 g soltørrede tomater
1 blomkål (750 g)
2 store kartofler (350 g)
1 ¼ l grønsagsbouillon
salt og peber
1 person:
25 g soltørrede tomater
¼ blomkål (185 g)
85 g kartofler
4 dl grønsagsbouillon
salt og peber
*
Skær de soltørrede tomater i små stykker.
Del blomkålen i små buketter og blancher dem i letsaltet, kogende vand.
Tag en fjerdedel af buketterne fra til fyld og kog resten helt møre sammen med soltørrede tomater, kartoffeltern og bouillon.
Blend suppen og kog den igennem - spæd evt. med lidt blomkålsvand, hvis den er for tyk.
Smag til med salt og peber og tilsæt de sidste blomkålsbuketter.
Server straks med brød eller brødcroutoner.
Energi pr. portion: 649 kJ/156 kcal Protein: 23,6% Fedt: 10% Kulhydrat: 66,4%