Logo

Ajo blanco suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ajo blanco er en helt mærkelig ret med en smag, som er vildt fremmedartet, i hvert fald som suppe. Den spises kold som gazpacho og kommer samme sted fra, fra maurernes tid i Andalusien.
Ajo blanco er smagen af præislamisk arabisk storhedstid, en oprindelighed, som er helt umoderne, en ret for kaliffer og haremsdamer, dekadent og uskyldshvid, prøv selv.


# Ingredienser

Suppe:
250 g smuttede mandler
ca. en liter koldt vand
2-3 skiver tørt brød uden skorpe
et lille nyt hvidløg
salt og sort knust peber
3 spsk sherryeddike


Pynt:
en klase muskatdruer eller små druer uden kerner
olivenolie
isklumper
ristet brød

* Tilberedning

Kør mandlerne i en foodprocessor sammen med eddiken og lidt af vandet, 

til de er så fintmalede som muligt.
Kom resten af ingredienserne i, men hold lidt af vandet tilbage.
Kør til suppen er jævn.
Juster med vandet til en konsistens som tyk fløde.
Smag til med salt, peber og eddike. Køl suppen helt af.
Fordel i 5-6 skåle og kom et par isklumper i hver.
Halver vindruerne og lad dem flyde i suppen, dryp med olivenolien og spis med masser af ristet brød.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her