1 stor agurk
8 dl yoghurt naturel
3 spsk purløg
15 valnøddekærner
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
Skræl agurken, flæk den, skrab kærnerne ud og skær agurken i små terninger, som lægges i en skål og drysses med salt, og trækker ca. 45 minutter.
Skyl og hak purløget fint.
Hak valnøddekærnerne for sig. Sæt purløg og valnødder til side.
Når agurken har afgivet sin væde, skylles den i koldt vand og drypper herefter af i en sigte.
Duppes herefter tør med et stykke køkkenrulle.
Kom agurken i en suppeterrin, tilsæt hakkede valnødder, olie, lidt salt, lidt peber fra kværn, yoghurt, hakket purløg (tag 1 spsk purløg fra til pynt) og knust hvidløg.
Bland det hele godt.
Rør til suppen er jævn.
Sæt suppen i køleskabet 3-4 timer.
Ved servering drysses med resten af purløget, midt på suppen.
Tips: Det er vigtigt at denne suppe tilberedes mindst 4 timer før, den skal serveres, da det drejer sig om en sommersuppe, der skal spises kold.