Logo

Vagtel pot-au-feu med hvide asparges, morkler og persilleskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forret til 4 personer

# Ingredienser 
4 vagtler
1 bdt hvide asparges
100 g friske morkler (dansk sæson fra april)
1 skalotteløg
40 g stenbiderrogn
4 dl hønsebouillon
100 g smør
¼ bdt persille
Saft af en ½ citron
1 spsk sukker
Salt, hvid peber

* Tilberedning 
Skær bryst og lår af.
Hug ledet på vingebenet af og skrab kødet tilbage som på en trommestik.
Lavet snit i spidsen af vagtelbrystet, fold brystet rundt og stik vingebenet gennem snittet.
Udben overlårene og træk kødet rundt om trommestikken.
Krydr kødet med salt og hvid peber.
Steg vagtelbryster og vagtellår i ovnen ved 185º i 6 minutter.

Skræl aspargesene og skær den træede bund af.
Kog aspargesene 2-3 minutter i en liter vand tilsat 2 spsk salt og 1 spsk sukker.
Del morklerne på langs og rengør for sten og jord.
Skær aspargesene i 5 cm longe stave og sauter på panden i 20 g smør sammen med morkler og fintsnittet skalotteløg.
Krydr sauteen med salt og peber.
 
Kog hønsebouillonen op og smag til med salt og peber.
Pluk og skyl persillen.
Blend bouillonen med persille og 80 g smør samt citronsaft lige før servering.
Anret asparges og morklen bunden af en dyb tallerken, hæld persilleskum over, læg vagtelbryster og -lår på og fordel til sidst stenbiderrognen på toppen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her