Vagtelbryst med lakrids og små løgcroutoner & vagtellår med jordskok og rosmarin
- til 4 personer
4 vagtler
Bryst:
4 stk lakridsrod
Extra jomfruolivenolie
2 løg
½ l. Marsala
1 skive brød
2 kviste timian
1 fed hvidløg
Lår:
200 g jordskokker
1 kvist rosmarin
Extra jomfruolivenolie
20 g blomsterhonning
1 fed hvidløg
½ dl rødvinsvinaigre
Gør vagtlerne i stand og del dem i bryst og lår.
Bryst: Vend vagtelbrysterne i hakket hvidløg og timian og lad trække 2 timer på køl.
Skær løgene i tynde skiver og lad stege ved meget svag varme i olivenolie med lidt salt til marmeladekonsistens.
Skær brødet i små tern og sauter på en pande uden olie.
Reducer Marsala vinen med lakrids til ¼.
Steg vagtelbrysterne i ca. 5 minutter på hver side og server med brødcroutonner, løgmarmelade og 'lakridsificeret' Marsala.
Lår: Salt vagtellårene og sauter dem smukt gyldne på en pande.
Tilsæt honning og karamelliser, hæld vinaigre på og lad stege yderligere 5 min i en 200 ºC varm ovn.
Gør jordskokkerne i stand, skær i både og kog dem ¾ færdige.
Sauter dem i en pande med hakket hvidløg og rosmarin.
Server vagtellårene med jordskokker ved siden af og stegeskyen som sauce.