Dej:
120 g hvedemel
60 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
75 g smør
1 tsk salt
2 spsk koldt vand
Fyld:
2 løg
1 fed hvidløg
25 g smør
5 tomater
2 æg
200 g hytteost
½ spsk timian
50 g reven ost fx. emmentaler eller mozzarella
Bland de to slags hvedemel med salt.
Smuldr smørret i melet og saml dejen med vand.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
Forbag bunden ved 200ºC i 10 min.
Hak løgene og svits dem i smørret sammen med presset hvidløg.
Fordel løgene på den forbagte tærtebund.
Skær tomaterne i skiver og læg dem over løgene.
Pisk æggene sammen med hytteost, timian, salt og peber.
Hæld æggemassen over tærten.
Drys med reven ost og bag tærten færdig ved 200ºC i 25 min.