Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 25 min. + 15 min. marinering. Stegetid: 2-3 minutter
16 tigerrejer, pillede og med tarmstrengen fjernet
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Stærk-sød sauce:
1 fed hvidløg, knust
2 spsk lys soyasauce
3 spsk flydende honning
1 lime, revet skal og saft
2 spsk grofthakket frisk koriander
1 tsk chiliflager
A. Skær 8 bambusspid i længder på hver 10 cm.
Læg dem i koldt vand i mindst ½ time.
Lav imens et lille bitte snit langs rejernes ryg og fjern den mørke tarmstreng. Skyl rejerne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Læg dem i en skål sammen med det hakkede hvidløg og olivenolien.
Drys med rigeligt salt og peber og vend rejerne i olieblandingen.
Læg låg på og lad rejerne marinere i 15 min.
B. Stærk-sød sauce: Hæld det knuste hvidløg, soyasauce, honning, limeskal og halvdelen af limesaften, koriander og chiliflager i en skål.
Pisk blandingen godt sammen og hæld den op i en lille skål, så den kan bruges som dip.
C. Sæt to tigerrejer på hvert spid.
Grill dem direkte over middel varme i 2-3 min., til de er lyserøde og møre, og vend dem en gang under stegningen.
Serveres varme med saucen til.