Logo

Tarteletter med fiskestuvning - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarteletter med fiske- eller hønsestuvning var før en typisk forret til festmid­dage med en sød Sauternes til. Tarteletter er stadig populære, men i mod­sætning til dengang køber man i dag ofte tarteletter i supermarkedet. Hjem­mebagte tarteletter smager nu en hel del bedre, specielt hvis de serveres med godt fyld.

 

Til 12-15 tarteletter

250 g hvedemel

150 g smør

1 knsp salt

1 æg

1 spsk fløde eller vand

 

Fiskestuvning:

200 g pillede rejer

1 dåse aspargessnitter (½ kg dåse)

2 dl aspargeslage

1 ½ dl fløde

3 spsk smør

2 spsk hvedemel

salt og peber

dild

 

Tarteletter: Findel smørret i melet og bland salt i.

Tilsæt æg og fløde eller vand og saml dejen.

Stil dejen køligt en halv times tid.

Rul dejen ud til en tynd plade og udstik runde dejplader, der er tilpas store til at dække yder­siden af tartelet- eller linseforme.

Pres dejen om de usmurte forme og prik med en gaffel.

Sæt de omvendte forme på bagepladen og bag tarteletterne ca. 10 minutter ved 225°C.

 

Fiskestuvning: Bring fløde og aspargeslage i kog.

Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle.

Pisk den i væden og kog igennem nogle minutter.

Varm rejer og aspargessnitter heri.

Kom fyldet i de varme tarteletter og pynt med dildkviste.

 

Hønsekødsstuvning: Se: Kogt høne i asparges - Marie's.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her