Fyld til 6 tarteletskaller:
300 g torskefilet
6 spsk olivenpure
Torskefilet skæres i mindre stykker og steges. Smør et lag olivenpure over torsken og kom det hele op i de lunede tarteletskaller sammen med hollandaisen. Tarteletskallerne lunes ved 200º med bunden opad. Kan også lunes på brødrister.
Hollandaise:
1 æggeblomme
200 g usaltet smør
½ dl fløde
salt, peber og citronsaft
Skær smørret i tynde flager og kom det i en tykbundet gryde med æggeblomme og fløde. Varm saucen op ved svag varme, mens der piskes til saucen er tyk og luftig. Saucen må ikke koge. Smag den til med salt, peber og citronsaft. Hvis saucen begynder at skille, kan der kommes en spsk Koldt vand i.
Olivenpure:
250 g sorte oliven u/sten
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
De sorte oliven blendes med hvidløg og olivenolie, smages til med salt og peber.
--