Denne lækre creme kan du bruge som fyld eller pålæg til alt
muligt, i tomater, vandbakkelser eller på pumpernickel. Den er hurtig • Avocado
indeholder mange enkelt-umættede fedtsyrer. De er også en god B-vitaminkilde.
Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Tapas med avocadocreme:
½ bundt frisk koriander, kørvel eller persille
2 modne avocado
2 spsk friskpresset citronsaft
1 dl letmælksyoghurt
½ tsk salt
1 knivspids cayennepeber
4 små tomater
4 små vandbakkelser
2 skiver pumpernickel
½ bundt purløg
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl krydderurterne og ryst dem tørre.
Hak dem fint med en skarp kniv.
2 Del avocadofrugterne og fjern kernerne.
Grav frugtkødet ud og mos det sammen med citronsaften i en
skål.
Rør det med yoghurt, koriander, kørvel eller persille, salt
og et godt nip cayennepeber.
3 Skyl tomaterne og skær et låg af dem.
Grav forsigtigt indmaden ud med en ske.
Det kan fx bruges i en suppe.
Skær stilkfæstet fra og tern eller striml låget fint og stil
det til side til garnering.
4 Fyld avocadocremen i en sprøjtepose.
Sprøjt cremen i tomaterne og vandbakkelserne og smør resten
på pumpernikkelskiverne.
Skyl purløget og ryst det tørt.
Skær det i fine ringe.
Garner cremen med purløg og hakkede tomater.
Tips & råd
Vandbakkelser: Bring 1¼ dl vand, 2 spsk smør og 1 nip salt i
kog.
Rør 1¼ dl (75 g) hvedemel i.
Tag gryden fra varmen.
Lad det svale og rør 2 æg og ½ tsk bagepulver i.
Sprøjt valnøddestore toppe på en plade med bagepapir.
Bag i ca. 20 min. ved 175 °C, eller til de føles tørre og
lette.
Variation: Bland avocadocremen med knuste syltede grønne
peberkorn og erstat yoghurten med urtekvark.
PR. PORTION: Energi: Kcal 325 = kJ 1365
Kulhydrat 25 g Protein 9 g Fedt 21 g (58%) Fibre 5 g