Logo

Sukkersaltet laks med agurkecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g fersk, fast laksefilet uden ben, med skind
1 spsk groft salt
1 spsk sukker

Agurkecreme:
1 bæger cremefraiche 18% (1 ¾ dl)
1 agurk
lidt salt
saft af ½ -1 citron
1 bundt dild

TILBEHØR:
hvidt brød med sprød skorpe

Prik laksekødet med en gaffel og drys jævnt med salt og sukker. Dæk laksen til med film og stil den i køleskab til næste dag. Til agurke-cremen skæres ⅔ af agurken i halve, og kernerne fjernes med en teske. Skær resten i meget fine terninger og læg dem i en si. Drys let med salt og lad dem stå en halv time inden de skylles og tørres. Vend agurketerningerne i creme fraichen sammen med fintklippet dild. Smag til. Ved anretningen tørres laksen let af, inden den skæres i tynde skiver. Anret laksen i en roset på midten omgivet af halve agurkeskiver og cremen. Drys let med dild og servér med brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.745 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her