samt varmt skum af ristet brød - (4 personer)
½ skrællet agurk
Hakket dild
Salt, peber
1 flûte
1 ½ dl fløde
½ dl mælk
Østers:
4 østers
2 ½ dl lagereddike
1 dl vand
175 g sukker
Krondild
Hvide peberkorn
Østers: Kog eddike, vand, sukker, knust krondild og peber nogle minutter og køl af.
Tag østersene ud af skallerne, læg dem i lagen og lun ganske langsomt op, til østersene er pocherede.
Agurk og dild: Skræl ultratynde strimler af agurken hele vejen rundt. Når kernerne nås, kasseres resten.
Krydr agurkestrimlerne med hakket dild, salt og peber.
Ristet brød: Skær flûten i tynde skiver, brun dem godt under en salamander eller grill på begge sider.
Kog mælk og fløde op, læg brødet i, dæk med film og lad trække 1 time.
Hæld massen over i en si og pres væsken ud af brødet.
Smag væsken til med salt og peber.
Varm den op lige inden servering og skum den med en stavblender.
Anret lidt agurkestrimler med stuetemperatur på 4 skeer, placer syltede østers ovenpå og top til slut skeerne op med brødskummet og en dildkvist.
Lækker appetizer.