250 g frisk stenbiderrogn
½ tsk fint salt
1-2 hakket rødløg
1 ½-2 dl cremefraiche 18%
Klippet dild
Tilbehør:
4-6 skiver ristet flûte el. franskbrød
Ristet flûte
Rensning: Fjern de grove hinder fra rognen.
Kom rognen i en skål og hæld koldt vand ved til den er dækket.
Pisk forsigtigt i rognen med et piskeris (pæreformet), så hinderne hænger i riset.
Fjern hinderne fra piskeriset og gentag piskningen 1-2 gange, til der ikke er flere hinder.
Lad rognen dryppe godt af i en sigte.
Kom den i en skål og rør den forsigtigt op med salt.
Lad rognen trække tildækket i køleskabet ca. 2 timer.
Rist brødet og lad det køle lidt af.
Fordel stenbiderrognen på brødet.
Drys hakket løg over.
Kom cremefraiche i en skål - pynt med dild og server til brødene.