Mee krob er en klassisk thailandsk ret, der egentlig kræver en wok, en frituretang og en bordventilator. Men fortvivi ikke - lidt gå på mod, nogle grydeskeer og et åbentstående vindue kan gøre det; men prøv nu ikke at stege mere end et bundt risnudler ad gangen. Nudler, riseddike, fiske sauce, tom yom-terninger og de små, djævelsk stærke chilier kan fås i asiatiske fødevareforretninger.
4-6 personer
250 g fine risnudler
jordnøddeolie til friturestegning
3 letpiskede æg
100-125 g sukker
6 spsk riseddike
4 spsk lys sojasauce
4 spsk thailandsk fiskesauce
1 dl krydret bouillon, fx. lavet på tom yam-terninger
1 spsk mild paprika
2 tsk knuste korianderfrø
250 g rå rejer uden skaller og tarmstrenge
4 kyllingebryster uden skind og ben, skåret i fine strimler
175 g friske bønnespirer
6 forårsløg
3-4 helt små, skivede chilipebre
1 bdt friskhakket koriander
Skil forsigtigt nudelbundterne ad uden at brække dem. Hæld så meget olie i en wok, at det når 5 cm op ad siderne. og opvarm det til 190º. Sæt en metalsigte over en ovnfast skål. Læg let sammenkrøllet køkkenrulle parat på en bakke. så nudlerne kan dyppe af der. Læg så ved hjælp af grydeskeerne et nudel bundt ned i olien. Steg bundtet i 10-15 sek., til nudlerne svulmer op og bliver lysebrune; vend dem forsigtigt med grydeskeerne. Steg dem på den anden side og læg dem til afdrypning på køkkenrullen. Fortsæt til alle nudlerne er stegt. Hvis der er mørke urenheder i olien, hældes den gennem sigten ned i skålen, smid urenhederne ud og hæld olien tilbage i wokken. Varm igen olien op til 190º og steg resten af nudlerne. Hæld olien ud, kom nudlerne ned i den tomme wok og hold dem
varme.
Opvarm en lille pande, tilsæt 1 spsk olie og halvdelen af æggene og steg hurtigt den lille omelet på begge sider. Tag den af panden og steg endnu en omelet af resten af æggemassen. Rul omeletterne sammen og skær dem i smalle strimler. Tør panden med køkkenrulle og tilsæt sukker, riseddike, soja- og fiskesauce, bouillon, paprika og koriander. Kog blandingen under omrøring til en sirupsagtig sauce. Tilsæt rejerne og pochér dem, til de er faste. Tag dem op og stil dem til side.
Steg kyllingestrimlerne på samme måde. Skru op for varmen og tilsæt bønnespirer, forårsløg, omeletstrimler og rejer. Rør blandingen igennem og vend den ud over nudlerne i wokken. Vend forsigtigt blandingen rundt.
Drys retten med friskhakket koriander.