Kammuslinger:
12 kammuslinger
salt
peber fra kværn
1-1,5 dl god olivenolie
1 limefrugt
20 g friske trøfler (eller andet efter fantasi, fx agurk)
Jordskokke compóle:
200 g friske jordskokker, renset, skrællet og skåret i små terninger
2 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille bundt frisk timian
salt
peber fra kværn
Tomat vinaigrette:
kødet af 3 tomater i tern uden skind
salt
peber fra kværn
1 dl olivenolie
2 cl. balsamico (mørk eller hvid)
Jordskokke compóle:
Kog jordskokkerne svagt til de er møre med bid (ca. 10 min) sammen med olivenolie, hvidløg og timian og krydr let med salt og peber. Hæld på sigte og afkøl.
Kammuslinger:
Befri kammuslingerne fra musklen. Blancher dem i 5 sek. og krydr. Mariner herefter kammuslingerne et par timer i olivenolie og limesaft og krydr med salt og peber.
Tomatvinaigrette:
Bland tomat ternene med olivenolien og balsamicoen og smag til med salt og peber.
Anretning:
Del hver kammusling i 3 stykker. Læg stykkerne skiftevis med trøffelskiver i en rosette på tallerknerne. Top op i midten med jordskokker compóle og dekorer med en timiangren og evt. kørvel. Fordel tomatvinaigrette rundt om rosetten og server.