½ kg line-muslinger (små sorte muslinger)
½ kg pil-selv-rejer (friske er bedst)
2 mellemstore blækspruttekroppe af calamaro-typen (helst friske, men frosne kan bruges
Marinade:
3 spsk finthakket forårsløg
1 stk skråtskåret forårsløg i ca. 1 cm lange stykker
2 spsk finthakket gulerod
4 spsk hakket bredbladet persille (hak lidt af stilke n med)
2 spsk grofthakket rød peberfrugt som først er renset for kerner og hinder
1 ½ dl extra vergine olivenolie
2-3 limefrugter, saften deraf
1 fed finthakket hvidløg
1 fed hvidløg i tynde skiver
salt
½ tsk cayennepeber (strøget mål)
Tilbered marinaden ved at piske olivenolien og limesaften sammen.
Tilsæt så alle de øvrige ingredienser og lad det stå og trække, mens skaldyrene forberedes.
Skyl og rens muslingerne grundigt.
Kasser dem, der er gået i stykker.
Damp dem nu roligt i en tykbundet gryde/kasserolle med lidt hvidvin og et delt fed hvidløg.
Det er meget vigtigt, at man ikke bulderkoger muslingerne, for så bliver de grove og viskelæderagtige i kødet.
Når man derimod damper dem stille og roligt lidt ad gangen bliver de meget mere delikate.
Man damper selvfølgelig under låg.
Tilsæt lidt salt undervejs og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Skift også vinen i gryden efter hver kogning.
De tilberedte muslinger lægges op på et stort fad.
Tag nu "stativet" ud af blækspruttekroppene.
Kog dem herefter 4-5 minutter i letsaltet vand.
Tag dem op og lade dem køle af, hvorefter de skæres ud i ringe a ca. en halv cm tykkelse.
Pil rejerne og fjern tarmen i ryggen.
Anret blæksprutteringe, muslinger og rejer i et stort hvidt fad.
Hæld marinaden over og lad det hele trække i køleskab med film over i en times tid.