Trækul: Direkte
Gas: Direkte/høj varme
Forberedelse: 40 minutter + 1 times marinering. Stegetid: 6-8 minutter
1 spsk olivenolie
1 lille løg, hakket
2 røde chilier, renset for kerner og hakket
3 spsk lys soyasauce
1 spsk brun farin
1 lime, kun saften
1 tsk karrypasta
150 g kyllingebryst uden skind og ben
150 g oksefilet
150 g svinemørbrad
Peanutsauce:
1 spsk olie
1 fed hvidløg, knust
1 tsk finthakket citrongræs
5 spsk chrunchy peanutbutter
1,5 dl kokosmælk
1 lime, kun saften
1 tsk brun farin
1 tsk chilipulver
olie til pensling
A. Læg 12 bambusspid i koldt vand i ½ time.
Varm olien op på en lille pande og steg løget og chilierne i 3-4 min., til de er møre.
Tag panden af varmen, tilsæt soyasauce, farin, limesaft og karrypasta.
Lad marinaden køle af.
B. Skær imens kyllinge-, okse- og svinekødet i 4 strimler hver.
Læg kødet i en skål (ikke af metal) og hæld marinaden over.
Vend kødet i marinaden og lad det trække i 1 time ved stuetemperatur.
Syreindholdet i marinadens limesaft er med til at mørne kødet.
C. Peanutsauce: Varm olien op i en gryde og lad hvidløg og citrongræs stege næsten møre, ca. 2 min.
Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, limesaft, farin og chilipulver og lad saucen simre 2-3 min., til den er blevet lidt tykkere. Hold den varm.
Citrongræsset giver peanutsaucen et frisk pift og en dejlig lethed.
D. Tag kød- og kyllingestrimlerne op af marinaden og sæt dem på spiddene. Kasser marinaden.
Pensl spiddene med lidt olie.
Grill dem direkte over høj varme i 6-8 min. på begge sider, og vend dem en gang i løbet af stegningen.
Server med den varme peanutsauce til.