600 g torskefilet
salt og peber
4 kammuslinger
¼ spidskål
2,5 dl piskefløde
50 g ristede pinjekerner
2 flåede tomater uden kerner
1 skalotteløg i ringe
kørvel og dild til pynt
Skær torsken ud i fire lige stor stykker; drys med slat og lad torsken trække en times tid i køleskabet.
Dup den derefter for væde.
Skær kammuslingerne i tynde skiver og tæglæg dem hen over torskestykkerne.
Bag dem i ovnen ve 160°C i otte-ti minutter, så muslingerne tager lidt farve.
Fjern de yderste grove kålblade og stokken, snit kålen fint og giv den et opkog i letsaltet vand.
Hæld lidt af kålvandet i piskefløden, kog blandingen ned og pisk smørternene i lidt efter lidt.
Smag til med salt og peber og vend pinjekerne, tomatbåde og løgringe i.
Anret torsken oven på kålen og saucen, pynt med kørvel og dild.