½ kg andelever
300 g bacon
1 stk Icebergsalat ell. lign.(IKKE KINAKÅL !!!!)
200 g spæk
½ sandwichbrød
5 æbler
3 dl god rødvinseddike
100 g bla. friske krydderurter
evt. italiensk "aceto Balsamico"
salt og peber.
1. Salaten skylles og plukkes i mindre stykker, kommes i en skål.
2. Bacon og spæk skæres i fine tern og ristes på en pande med uden fedtstof. De kommes på en si over en skål, således at fedtstoffet opsamles. Stil begge til afkøling.
3. Andeleveren ristes, så den er rosa indeni. Den må endelig ikke være blodig.
4. Sandwichbrød skæres fri for skorpen, og derefter skæres skiverne ud i fine tern. Rist dem i ovnen til de er gyldenbrune.
5. Æblerne skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Skær æblerne i små fileter.
6. Rødvinseddike "Aceto Balsamico" indkoges lidt og blandes med det smeltede fedtstof og afkøles, smages til med krydderier og tilsæt evt. friske, hakkede krydderurter.
7. Ved anretningen kommes salaten i en dyb tallerken, andeleveren deles i to og kommes ved. Derpå spæk og bacon i tern, æblefiletterne og marinaden over. Og til sidst de sprøde brød-croutons.