Logo

Risotto med rucola - 1 g fedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Risotto er en nem og lækker ret du både kan bruge til aftensmad eller let frokost. Server gerne med groft brød. Der er ikke smør eller ost i hvilket gør retten sundere og mindre fed.

4 personer
 
1 tsk olivenolie
1 finthakket løg
300 g arborio ris
1,2 l frisk grønsagsfond (se dette)
50 g rucola salatblade
salt og peber

*
 
Opvarm olien i en teflonbelagt gryde og svits løget i nogle få minutter, indtil det er blødt. Hæld risene i gryden og rør godt rundt, så risene dækkes af fedtstoffet.
Med gryden stående over medium varme tilsættes grønsagsfonden lidt efter lidt.
Rør rundt hele tiden, mens fonden optages af risene.
Fortsæt med at tilsætte fonden lidt ad gangen - det vil tage ca. 20 minutter.
Gem 4 salatblade til pynt og rør resten i risblandingen, ind­til bladene begynder at falde sammen.
Drys med salt og peber efter smag, anret på 4 tallerkener og pynt med salat­blade.
 
kJ 1222; protein 6 g; fedt 1 g; kulhydrat 63 g
 
Variation: Risotto med sukkerærter (4 personer)
 
Følg hovedopskriften, men anvend 250 g blancherede sukkerærter i stedet for rucola.
 
kJ 1290; protein 8 g; fedt 1 g; kulhydrat 65 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her