4 personer
1 tsk olivenolie
1 finthakket løg
300 g arborio ris
1,2 l frisk grønsagsfond (se dette)
50 g rucola salatblade
salt og peber
*
Opvarm olien i en teflonbelagt gryde og svits løget i nogle få minutter, indtil det er blødt. Hæld risene i gryden og rør godt rundt, så risene dækkes af fedtstoffet.
Med gryden stående over medium varme tilsættes grønsagsfonden lidt efter lidt.
Rør rundt hele tiden, mens fonden optages af risene.
Fortsæt med at tilsætte fonden lidt ad gangen - det vil tage ca. 20 minutter.
Gem 4 salatblade til pynt og rør resten i risblandingen, indtil bladene begynder at falde sammen.
Drys med salt og peber efter smag, anret på 4 tallerkener og pynt med salatblade.
kJ 1222; protein 6 g; fedt 1 g; kulhydrat 63 g
Variation: Risotto med sukkerærter (4 personer)
Følg hovedopskriften, men anvend 250 g blancherede sukkerærter i stedet for rucola.
kJ 1290; protein 8 g; fedt 1 g; kulhydrat 65 g