Ca. 1 liter bouillon (hønse, fiske eller grønsag)
1 spsk olivenolie
2 mellemstore løg, finthakkede
½ bladselleri, finthakket
Salt og peber
2 fed hvidløg
400 g risotto ris
1 dl hvidvin
70 g smør
80-100 g parmasanost
*
Opløs bouillon terningerne i varmt vand.
Opvarm olien på en pande og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.
Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen.
Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.
Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring.
Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres.
Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon.
Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste.
Det tager ca. 20 min.
Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.
Herefter tages risen af varmen og smør og paramasan blandes i.
Tips: Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag.