400 g røget laks i små tynde skiver
1 kg frisk spinat
½ dl olie
1 fedpresset hvidløg
2 spsk smør
30 g hvedemel
1 ½ dl fløde
Salt
Peber friskkværnet
Pynt:
2 hårdkogte æg i skiver
2 store røde peberfrugter skåret i tynde ringe
Spinaten skylles grundigt, og det overskydende vand rystes af. Olien opvarmes i en stor gryde og hvidløget kommes i. Lad det småsimrer under omrøring i 1 minut.
Spinaten tilsættes og koges ved middelvarme under omrøring, indtil spinaten er blød. Den kommes i en sigte og drypper af, hvorefter den hakkes groft.
Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes. Blandingen koges i 2 minutter under omrøring, medens fløden langsomt hældes i. Lad det simre, til saucen er meget tyk, under omrøring i ca. 2 minutter. Spinaten tilsættes og varmes igennem og smages til med salt og peber. Spinaten kommes over i et opvarmet fad, anrettes med røget laks, og pyntes med æg og peberfrugt.