500 g røget hellefisk i små tern
3 spsk olivenolie
Salt
Peber friskkværnet
6 fed hvidløg i tynde strimler
4 grofthakkede tomater
125 g udstenet sorte oliven finthakket
1 bundt groftskåret basilikumblade
350 g frisk tagliolini
100 g frisk revet parmesanost
Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat lidt salt, kog den al dente, kom pastaen i en sigte, og afdryp godt, kom den tilbage i gryden og hold den varm.
Rist hellefisken hurtigt i rygende varm olie på en pande, 1 - 2 minutter, krydres med peber, hold fisken varm.
Varm lidt olie i en tykbundet gryde og varm hvidløg, tomater, oliven og basilikum sammen og smag til med salt og peber, bland hellefisken i.
Kom den varme kogte pasta op i en stor serveringsskål, vend saucen i pastaen og drys med den revne parmesanost, server straks.
Hertil kan serveres ciabattabrød.