400 g røget hellefisk i skiver
30 g smør
400 g frisk renset spinat
Salt
Peber friskkværnet
Beurre Blanc:
½ dl lys vineddike
1 ¼ dl tør hvidvin
100 g finthakket skalotteløg
1 cm. finthakket frisk ingefær
2 spsk fløde
150 g smør i tern
Kog eddike, vin, løg og ingefær i en tykbundet gryde, til der er ca. 2 spsk tilbage, rør fløden i, tag gryden af varmen og pisk de kolde smørstykker i saucen lidt ad gangen, til saucen er glat og jævn. Smag saucen til med salt og peber, server med det samme.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg den rensede spinat i et par minutter eller til den er blød, smag til med salt og peber.
Anret spinaten på et serveringsfad, herpå lægges den skivede røget hellefisk, sauce serveres i skål ved siden af.
Hertil serveres groft brød, eller nykogte små kartofler.