500 g røget hellefisk i skiver
150 g skalotteløg i tynde skiver
2 spsk olivenolie
1 kg rødkål i tynde strimler
1 dl rødvinseddike
1 dl vand
3 spsk sukker
½ kg friske kastanjer
Varm olie i en tykbundet gryde, sauter løg i ca. 5 minutter, kom herefter den snittede rødkål i gryden og vend sammen med løg, tilsæt vineddike, vand og sukker og lad kålen simre under låg i ca. 40 minutter, rør jævnligt.
Skær et kryds i kastanjerne og kog dem i vand i ca. 5 minutter, pil herefter kastanjerne og vend dem i rødkålen, lad retten simre i yderligere 10 - 15 minutter, smag til med salt og peber.
Anret rødkålen på et varmt serveringsfad, arranger den skivede røgede hellefisk ovenpå rødkålen.
Hertil serveres groft brød, eller nykogte aspargeskartofler.