Spis noget let i .... dag
1 5 g tørrede morkler
1 spsk solsikkeolie
havsalt
30 g hvedemel
1 æg
2 spsk piskefløde
100 g leverpølse (eller ...?)
1 tsk rosa peberkorn
1 gul peberfrugt
2 bundter bredbladet persille
2 spsk æbleeddike
1 tsk kryddersennep
4 spsk olivenolie
*
A. Læg morklerne i blød i ½ kop vand.
Bring olie, ½ dl vand og 1 knsp salt i kog.
Tilsæt mel og rør rundt, til dejen løsner sig fra gryden.
Rør ægget i.
B. Med en teske lægges 12 små toppe på en bageplade med bagepapir og bages ved 225°C (varmluft 205°C) i 12-15 min.
C. Kog morklerne i 10 min. i det vand, de har ligget i blød i.
D. Hak morklerne og rør 2 spsk af kogevandet, morklerne og fløden sammen med leverpølsen.
Tilsæt peberkorn. Kom det i en sprøjtepose med en lang tylle og sprøjt det ud i de bagte profiteroles.
E. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tern.
Skyl persillen og skær stilkene af.
Fordel peberfrugt og persille på tallerkenerne.
Tilbered en marinade af æbleeddike, sennep, salt og olivenolie og hæld den over persillen.
Anret profiteroles ovenpå.
+
I Frankrig er profiteroles populære små vandbakkelser, der som her kan spises med pikant fyld som snack eller forret, men også søde med vanilje- eller chokoladecreme som dessert eller til kaffen.
Pr portion 1592/381 kJ/kcal. 9 g protein. 31 g fedt. 12 g kulhydrat. 4 g fibre.