1 kg poulard
2 tsk salt/liter vand til kogning
5 peberkorn
2 laurbærblade
1 mellemstort løg
1 lille gulerod
4 stilke persille
Gele:
6 dl kogevand fra poularden
1 spsk eddike
7 blade husblas
salt
Dressing:
3 dl cremefraiche
1 dl ymer eller A38
9/16 dl syltede rødbeder i tern.
3 tsk reven peberrod
salt
Læg pouladen i en gryde med vand, der lige dækker. Lad den få et opkog og skum. Tilsæt krydderier og grønsager. Lad det koge til kødet er mørt, ca. 40 min. Lad pouladen afkøle i suppen, hvis der er tid, eller må den tages op og afkøles. Fjern skind og ben, og skær kødet i tern.
Gelémasse: Si suppen, mål 6 dl af, og smag til med eddike og salt. Smelt den udblødte husblas i suppen.
Dressing: cremefraiche og ymer røres sammen, rødbeder og peberrod tilsættes, og der smages til med salt.
Skyl en skål med koldt vand, læg kødet i, hæld gelemassen over, og sæt det til afkøling i 3-4 timer. Ved anretning vendes geléen ud på et serveringsfad.
Tips: Godt at servere med flûtes og en grøn salat.