Denne herlige traditionelle arabiske dip bliver her til en
dejlig pastasauce som kan serveres både varm og kold • Aubergine er en god
C-vitaminkilde • Pasta indeholder gode kulhydrater.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 40-45 min. 4 Portioner
# Pasta Baba Ganoush
500 g penne pasta
2 mellemstore auberginer
2 fed hvidløg
1-2 spsk sesampasta (tahin) eller 2 tsk sesamolie
2 spsk friskpresset citronsaft
½ spsk friskkværnet sort peber
SERVERINGEN:
1 mellemstor aubergine
olie
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Placer risten i midten af ovnen.
Læg auberginerne i et ovnfast fad og stil det i ovnen 40-45
min. til de er møre og skallen let skrumpet.
Tag auberginerne ud og lad dem blive kolde.
2 Skræl auberginerne og kasser skallen.
Læg auberginerne i en foodprocessor og mix til en blød
masse.
Tilsæt hvidløg, sesampasta, citronsaft og peber.
Mix det godt.
Hæld saucen op i en skål og dæk med plastfolie.
3 Bring saltet vand i kog i en stor gryde. Tilsæt pastaen.
Kog pastaen efter pakkens anvisninger til den er al dente.
4 Skiv den sidste aubergine tyndt mens pastaen koger.
Steg aubergineskiverne på en teflonpande eller grill dem til
de er gyldne.
Pensl evt. med lidt olie.
5 Lad pastaen dryppe af og bland saucen med pastaen.
Server pastaen sammen med den skivede og stegte aubergine.
Tips & råd
Auberginen skal være fast, glat i skallen og den må ikke
indeholde sorte kerner.
Auberginen går af og til under betegnelsen ægplante.
Skræl auberginen ved at grave grønsagskødet ud med en ske
eller skær skindet af med en skarp kniv.
INFO: Baba ghanoush, også stavet baba ganoush eller baba
ghanouj, er en arabisk forret af mos, kogt aubergine blandet med tahini,
olivenolie, muligvis citronsaft og forskellige krydderier.
PR. PORTION: Energi: Kcal 419 = kJ 1759
Kulhydrat 83 g Protein 15 g Fedt 3 g (6%) Fibre 8 g