Aragona er en by i nærheden af Agrigento på det sydlige Sicilien. Påskefadet er en temmelig kraftig påskeforret.
800 g rigatoni (store riflede pastarør)
16 sammenpiskede æg
600 g tuma (frisk siciliansk fåreost) i skiver
150 g revet lagret fåreost
1 knsp. stødt kanel kyllingebouillon
1 pose safran rørt ud i en smule bouillon
8 skiver daggammelt brød
1 hakket dusk persille
svinefedt
salt og peber
Pisk æggene sammen med den revne ost, kanelet, den hakkede persille, den udrørte safran og lidt salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt vand med lidt salt.
Den skal ikke være alt for mør.
Smør imens et ovnfast fad, helst af ler, med svinefedt og læg 4 skiver af det daggamle brød i bunden.
Når pastaen er klar, hældes vandet fra, og pastaen lægges i lag i fadet vekslende med lag af osteskiver og blandingen af æg, ost og krydderier.
Slut af med de sidste 4 skiver brød.
Overhæld det hele med varm bouillon og sæt fadet i ovnen.
Retten skal bages ved cirka 200ºC, indtil den er nogenlunde fast.
Det kan godt tage en rum tid (en time til halvanden) på grund af den megen væde og de mange æg.
Synes man, at det ovenstående er lidt for let, kan man supplere lagene med kødboller kogt i tomatsauce og skiver af hårdkogte æg.