Muslinger på en lidt anderledes måde - nogle elsker muslinger - andre ville ikke drømme om at lægge tunge eller gane til. Men her er en opskrift, lidt anderledes, for dem der gerne prøve muslinger.
1 kg blåmuslinger
¼ l hvidvin
hvidløg
2 limeblade
1 porrer skåret i fine strimler
5 kviste frisk timian
½ l kokosmælk
150 g koldt smør
½ rød mild chili, strimlet
¼ bundt dild
salt og peber
Skyl muslingerne godt, smid dem væk der forbliver åbne. Kom dem i en stor gryde, tilsæt hvidvin, hvidløg, limeblade og lad dem dampe i 4 minutter, tilsæt porrer og timian og damp videre i yderligere 2 minutter.
Tag muslinger og porrer op - og anret dem i dybe tallerkener - kasser de muslinger der ikke har åbnet sig.
Hæld kokosmælken i muslingesuppen og kog op på kraftigt blus. Blend så suppen sammen med smørret, smag til med salt og peber og hæld suppen over muslingerne, drys chilistrimlerne og dilden over og server straks med masser af godt brød og hvidvin til.