4 couv.
16 store rejer
Marinade:
1 dl olie
1 saften af citron
hakket løg
peber
hakket persille
Orly dej:
250 g hvedemel
½ æg
2 dl øl
1 dl lunkent vand
½ dl olie
2 piskede æggehvider
Ris pilaw:
50 g smør
50 g løg
200 g ris
dobbelt mål vand
50 g smør
Safran
Strimler af tomat
Sauce Cardinal:
3 dl fiskefond, kogt på skaller fra rejerne og passeret.
1 ½ dl piskefløde
rejesmør
1 dl hvidvin
jævning
Rejer pilles, skallerne gemmes og rejerne marineres.
Orlydejen blandes, husk æggehvider skal piske stive, og blandes i til sidst.
Rejer tørres af for marinade, dyppes i orlydej og bages i varm olie - steges gyldne, lægges derefter på fedtsugende papir.
Ris pilaw:
Løg hakkes, smør smeltes, svits løgene heri, tilsæt safran, og ris.
Dobbelt kvantum vand tilsættes, koges med låg, til risene er møre, før serveringen tilsættes tomatstrimler og smør.
Pynt: Fintstrimlede friterede gulerødder og porrer, kørvel og fintskåret purløg.
Sauce Cardinal:
Fiskefond og piskefløde tyknes (koges ned) og monteres med rejesmør. Hvidvin tilsættes, evt. med lidt jævning. Smag til med lidt cayennepeber.