1 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
salt og peber
250 g laksefilet
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
½ skalotteløg i fine terninger
1 spsk finthakket purløg
salt og frisk kværnet peber
dild til pynt
Fløde:
Smag fløden til med salt og peber og hæld den i en lille flad skål.
Dryp citronsaften jævnt henover, men rør ikke rundt.
Lad fløden trække ca. ½ time til den tykner let (løft forsigtigt i skålens ene ende, så kan du se det). (det hedder syrnet fløde)
Laksetartar:
Skær skindet af laksen, og skær alt det brune kød på skindsiden af.
Skær laksen i små stykker og hak dem i hånden med en god skarp kniv.
Rør den hakkede laks med olie, citronsaft, hakket løg og purløg.
Smag til med salt og peber.
Anret tataren som små æg (form med en ske) og dryp fløden over.