Laksetatar:
400 g laksefilet
2-3 tsk sennep
1 spsk cremefraiche 38%
3 spsk blandede og hakkede krydderurter (dild, estragon, persille og basilikum)
Salt og hvid peber
Skær laksen i fine tern og bland med de øvrige ingredienser.
Lad tataren trække i minimum ½ time, hvorefter den smages til igen.
Citrusskum:
1 dl fløde
1 dl cremefraiche 38%
1 lime (skal + saft)
½ citron (skal + saft)
1 tsk salt
1 knivspids cayenne
Pisk fløde og cremefraiche med citrus-skaller, salt og cayenne til skum.
Smag til med saften.
Æblesalat:
200 g blandet salater (rucola, feldsalat og frisse)
1-2 danske æbler (f.eks. Cox orange eller Elstar)
Skyl og pluk salaterne og udskær æblet med skræli tynde skiver.
Marinade til æblesalat:
1 tsk sennep
1 tsk dansk honning
1 spsk æbleeddike
Salt og hvid peber
2 spsk rapsolie
Pisk ingredienserne sammen og vend æbler og salat i marinaden.
Sennepssejl:
1 spsk Dijon sennep
1 æggehvide
20 g durum mel
0,5 dl majs- eller rapsolie
1 knivspids salt
Bland alle ingredienserne.
Sprøjt den tyndt ud på bagepapir (som et lille sejl 12 x 4 cm) og bag dem i ovnen ved 180°C til de er gyldne og sprøde, køl af.
Flyt dem forsigtigt til afkøling.
Anret laksetataren med æbler og salat, og garnér med citrus-skum og sennepssejl.