Tartare de saumon aux concombres
450 g laksefilet
1 spsk hakket dild
V2 citron i fileter
½ spsk sukker
1 spsk salt
1 tsk dijonsennep
1 spsk cremefraiche 38%
1 spsk citronsaft
Agurkesalat:
1 agurk
1 tsk salt
2 tsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie
Stødt peber
Pynt:
2 spsk kaviar, lakserogn eller stenbidderrogn
1 lille bundt dild
Laksefileten marineres med den hakkede dild, de hakkede citronfileter, sukker og salt mellem 12 og 14 timer på køl.
Laksen aftørres og skæres i små tern og lægges i en skål.
Sennep og cremefraiche blandes og smages til med citronsaft.
Dette hældes over lakseternene og det hele vendes forsigtigt.
Stilles koldt ca. 1 time.
Agurkesalat:
Agurken skrælles således at der er små striber af grønt tilbage på agurken. Herefter deles den på langs og kernerne udtages med en ske.
Agurken skæres i tynde skiver.
Drysses med salt og hviler ca. ½ time. Skylles herefter i koldt vand og aftørres. Tilsæt eddike, olie, salt og peber og mariner agurken heri.
Anretning:
En lille bundløs ringform stilles på en tallerken.
Laksekøddet presses let ned i formen og Fyldes næsten op.
Fjern forsigtigt ringformen. Rundt om laksen lægges agurkeskiverne. Arranger en lille »top« kaviar eller lakse- stenbidderrogn i midten.
Pynt med dild.
Tips: Kan også kommes i en portions terrineform eller kaffekop foret med film, så den er nem at få ud.