Logo

Laksetatar med agurk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tartare de saumon aux concombres

450 g laksefilet
1 spsk hakket dild
V2 citron i fileter
½ spsk sukker
1 spsk salt
1 tsk dijonsennep
1 spsk cremefraiche 38%
1 spsk citronsaft

Agurkesalat:
1 agurk
1 tsk salt
2 tsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie
Stødt peber

Pynt:
2 spsk kaviar, lakserogn eller stenbidderrogn
1 lille bundt dild

Laksefileten marineres med den hakkede dild, de hakkede citronfileter, sukker og salt mellem 12 og 14 timer på køl.
Laksen aftørres og skæres i små tern og lægges i en skål.
Sennep og cremefraiche blandes og smages til med citronsaft.

Dette hældes over lakseternene og det hele vendes forsigtigt.

Stilles koldt ca. 1 time.

Agurkesalat:
Agurken skrælles således at der er små striber af grønt tilbage på agurken. Herefter deles den på langs og kernerne udtages med en ske.

Agurken skæres i tynde skiver.

Drysses med salt og hviler ca. ½ time. Skylles herefter i koldt vand og aftørres. Tilsæt eddike, olie, salt og peber og mariner agurken heri.

Anretning:
En lille bundløs ringform stilles på en tallerken.

Laksekøddet presses let ned i formen og Fyldes næsten op.

Fjern forsigtigt ringformen. Rundt om laksen lægges agurkeskiverne. Arranger en lille »top« kaviar eller lakse- stenbidderrogn i midten.

Pynt med dild.

Tips: Kan også kommes i en portions terrineform eller kaffekop foret med film, så den er nem at få ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her