Ide til lækkert mellemmåltid - laks og rødbedegelé - VILDT (lækkert altså)
1 blad husblas
1 dl rødbedesaft
½ tsk æbleeddike
havsalt
50 g frisk laks
1 skalotteløg
½ tsk olivenolie
citronpeber
3-4 kviste kørvel
4 agurkeskiver
1 skive rugbrød
*
A. Læg husblassen i blød i koldt vand.
Varm rødbedesaften op, pres vandet af husblassen og opløs den i rødbedesaften.
Krydr med eddike og salt.
Hæld saften i en lille form, stil den koldt og lad den stivne.
B. Skyl laksen, dup den tør og sæt den i fryseren i 15 min.
Skær skalotteløget og den let frosne laks i små tern.
C. Rør løg og laks med olivenolien.
Krydr med salt og citron peber.
D. Skyl kørvelen, hak halvdelen fint og bland den i laksetataren.
Læg tataren på agurkeskiverne og pynt med resten af kørvelen.
Læg agurkeskiverne på rugbrødet.
E. Vend rødbedegeleen ud og server den til.
Pro Portion 980/240 kJ/kcal. 13 g protein. 7 g fedt. 30 g kulhydrat. 6 g fibre