Forret
En laks eller ørred (omkring et kilo)
Olivenolie
Vineddike
¼ dl piskefløde
2 dl cremefraiche (18%)
Frisk fiskesennep eller fiskesennepspulver
Salt & peber
Safran (kan undværes)
Rosmarin
Laksen fileteres med håndkraft - så du får alle benene ud - og lægges i en marinade af ⅓ vineddike, ⅔ olivenolie, lidt rosmarin, lidt safran og en stor tsk salt natten over. Fisken skal være helt dækket af marinaden.
Dagen efter:
Saucen tilberedes. Bland ¼ dl piskefløde med 2 dl cremefraiche, lidt salt & peber og 6-7 spsk frisk fiskesennep eller fiskesennepspulver. (Saucen skal være stærkere end du synes - da fisken er fersk) Serveres afkølet.
Garniture:
Porre, gulerødder o.l. skæres julienne. Fisken steges i lidt af marinaden ved svag varme til kødet lige præcist ikke længere er råt. Kontroller forsigtigt med en gaffel. Hold fisken varm med alufolie. Blancher garnituren i olivenolie.
Server fisken, garnituren og saucen hver for sig.