ca. 6 personer
200 g hvedemel
100 g smør/margarine
2 cl olie
4 cl vand ca. afhængig af melets kvalitet
½-1 tsk salt
100 g røget laks
¼ lille skalotteløg
1 tsk reven parmesan
¼ saften fra ¼ citron
peber
3-3 ¼ dl piskefløde
Dejen blandes i en køkkenmaskine: hvedemel, fedtstof køres til det smuldrer, olie tilsættes sammen med salt og til sidst samles dejen med vandet. Skal helst hvile, så den ikke trækker sig sammen under bagningen.
Fyld: Laksestumper, løgstumper, parmesan og citronsaft køres i blender eller køkkenmaskine, lidt af fløden tilsættes, hvis det kører fast, og herefter resten af fløden, der køres, indtil massen tykner (pas på). Smag til.
En tærteform, 20 cm i diameter beklædes med dejen, brug eventuelt knoerne, den er lidt skør, skal hænge ud over kanten. Prikkes og forbages ca. 15 min. ved 200ºC midt i ovnen.
Herefter hældes fyldet i, og tærten bager videre ca. 15-20 min. indtil den ikke flyder mere.
Kanterne skæres rene og tærten serveres tempereret - pynt evt. med karse i kanten.