Røget laks og frisk spinat giver en anderledes frisk salat,
som er let at lave til frokost eller som en forret til middagen.
• Spinat indeholder mange fibre og meget jern.
• Røget laks indeholder mindre fedt end fersk laks.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5-10 min. 4 portioner
# Råvarer til Laksesalat lækker:
1 stor rød peberfrugt
½ dl pinjekerner
200 g frisk spinat
100 g koldrøget eller gravet laks
DRESSING:
2½ dl letmælks-yoghurt
naturel
1-2 tsk
chilisauce
¼ tsk cayennepeber
2 spsk mangopuré
* Fremgangsmåde:
1 Flæk peberfrugten og fjern stilk og kerner.
Læg peberfrugten under ovnens grill med skindsiden op og
grill 5-10 min. til skindet skrumper.
Tag dem ud af ovnen og læg dem i en plastpose.
Sluk for grillen.
2 Læg pinjekernerne på et stykke folie under grillen i
restvarmen og rist i ca. 2 min.
Lad dem blive kolde.
3 Tag peberfrugterne ud af posen og træk skindet af.
Skær dem i tynde skiver.
4 Nip og skyl spinaten og lad den dryppe godt af.
Anret spinaten på fire tallerkener.
Fordel peberfrugt, pinjekerner og lakse- skiver henover.
5 Bland yoghurt, chilisauce, cayennepeber og mangopuré.
Øs lidt dressing over portionerne og server resten ved siden
af
Tips & råd
Mange andre typer nødder kan bruges i salaten, fx
pecannødder, ristede hasselnødder, hele eller ristede mandler, friske eller
ristede cashewnødder.
Frisk kørvel er en krydderurt med mild anissmag og som
sætter god smag på salaten.
Smagen bliver lidt syrligere, hvis du i stedet anvender
citronmelisse.
FORBERED: Pinjekernerne smager bedst hvis de ristes.
Rist et lager af nødder og opbevar dem i fryseren, eller i
en dåse med tætsluttende låg.
PR. PORTION: Energi: Kcal 126 = kJ 529
Kulhydrat 8 g Protein 10 g Fedt 6 g (43%) Fibre 2 g