(10 pers.)
500 g røget laks af god kvalitet i tynde skiver
1-2 spidskål (8-10 blade)
400 g hvide asparges
200 g frisk flødeost peber
Dildpesto:
40 g nippet dild
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
50 g pinjekerner
1 tsk salt
peber
Desuden: 1 liter grøn salat, gerne forskellige slags
Tilbehør: Italienske flûtes
Del spidskålen i blade.
Kog dem i ca. 4 min. i letsaltet vand, og afdryp og afkøl dem i en sigte.
Dup dem tørre med et rent viskestykke.
Skær den groveste del af stokken på bladene væk.
Rul 2 stykker plastfolie ud i en længde af 50 cm.
Fordel spidskålsbladene på folien til rektangler a 30 x 15 cm.
Læg lakseskiverne over, smør flødeosten på, og krydr med peber.
Skær den træge ende af aspargesene.
Kog aspargesene i letsaltet vand i ca. 12 min.
Afdryp og afkøl dem i en sigte.
Dup dem helt tørre med et rent viskestykke.
Læg aspargesene over laksen.
Rul sammen til ruller, og læg dem koldt natten over.
Skær rullerne ud på skrå.
Kom alle ingredienserne til dildpestoen i en blender, og miks det sammen.
Fordel lidt grøn salat på 10 tallerkner.
Læg et stykke lakserulle på hver tallerken, og dryp med dildpesto omkring rullen.
Server med flûte til.