ca. 18 skiver
3 æg
3 tsk vand
1 ½ tsk majsmel, sigtet
olivenolie til pensling
250 gr. blød flødeost (stuetemp.)
1 spsk eddikesyltet ingefær, hakket
2 spsk hakket purløg
200 g røget laks i skiver
friskkværnet peber
lime
kruspersille
Pisk 1 æg med 1 tsk vand, ½ tsk majsmel og krydr med salt og peber.
En varm pande pensles med olivenolien og æggemassen hældes på.
Steg omeletten for jævn varme, mens du løsner æggemassen langs kanten.
Når æggemassen er fast, lader du omeletten glide af panden på et stykke overbagepapir til afkøling ca. 2 min. med den stegte side nedad.
Flødeosten smøres forsigtigt over omeletten.
Drys hakket ingefær og purløg over og slut af med lakseskiverne.
Vrid peberkværnen et par gange over laksen og rul omeletten fast sammen ved hjælp af bagepapiret.
Lakserullen sættes til køling i køleskabet i mindst 3 timer og skæres derefter ud i skiver af ca. 2 cm. Endestykkerne kasseres (eller spises af kokken...)
Serveres med en skive / båd frisk lime og pyntes med en kvist frisk kruspersille.
--