400 g laksefilet
½ dl hvidvin
½ dl vand
2-3 kviste dild
1 lille laurbærblad
salt
peber
100 g røget laks
2 bl. husblas
1 dl piskefløde
lidt hakkede pistacienødder
Damp laksefileten i hvidvin, vand, dild og laurbærblad. Den skal kun lige være gennemkogt. Tag laksen op af gryden. Si lagen og gem den. Køl laksen af. Skær lidt af den røgede laks i strimler og læg dem i bunden af en springform. Hak hurtigt resten af den røgede laks samt den dampede laks i food-processor sammen med kogelagen.
Udblød husblasen og smelt den i vandbad. Kom husblasen i laksefarsen. Pisk fløden stiv og vend den i. Kom farsen i formen og glat den til. Kom lidt hakkede pistacienødder øverst og dæk farsen til. Lad den stå køligt til næste dag. Vend moussen ud på et fad og pynt med grønne asparges.