4 stykker bacon med fedtstriber
2 laksefileter
500 gram ærter
4 fed hvidløg
salt
usaltet smør
cremefraiche
Laks:
Klip baconen i små stykker og steg den sprød på en tør pande.
Når den er stegt, tages den af panden, men baconfedtet skal blive på panden.
Læg de to laksefileter på panden og steg dem i et minut på den ene side og tre minutter på den anden. Drys bacon over.
Stil dem til side på en tallerken, mens ærterne moses.
Ærtemos:
Læg fire hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og lad dem blive der, mens baconen steges.
Tag dem op, fjern skallen, læg dem ned i vandet igennem og kog dem sammen med ærterne i tre minutter. Kom salt i vandet.
Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg gennem et dørslag og over i blenderen sammen med en god klat usaltet smør, en stor spiseskefuld cremefraiche, salt og peber.
Blend det hele godt og servér straks sammen med laksen.