ca 8 stk
1 stk hel ørred/laks
300 g frisk spinat
200 g cremefraiche
lidt salt/peber
citronsaft
2 pk frosne butterdejsplader
Skær hoved og hale af fisken og vask den. Pakkes ind i alufolie. Bages i ovnen i ca. 45 min. Imens røres cremefraiche, salt, peber og citronsaft sammen. Spinaten dampes kort i en gryde til det er faldet sammen. Når fisken er færdig, det kan man let se ved at kødet falder fra hinanden, skilles kødet fra benene og skindet fjernes. Rul butterdejen ud på køkkenbordet og skær den i firkanter. Kom lidt af fisken på, derefter lidt spinat og til sidst lidt af cremefraiche-blandingen på toppen. Luk pakkerne, så de er helt tætte. Bages på bagepapir ved 200ºC i ca. 5-10 min eller til de er gyldne. Spises lune, evt. med lidt salat til. Kan sagtens opbevares i køleskab og så varmes til natmad.
Ingredienstallene er cirkatal, da den er selvopfundet og jeg vejer/måler aldrig. Så den er lavet lidt på slump hos os, men prøv dig/jer frem.