12 store pil selv rejer
6 vinrabarberstilke i grove stave
1 agurk uden kerner i grove stave
1 dl sukker
1 spsk olie
½ chili i små tern
400 g laksefilet i portionsstykker
½ l fiskefond
1 dl piskefløde
2 tsk majsstivelse
Tænd ovnen på 220°C.
Læg laksen i et smurt ildfast fad og krydr med salt og peber.
Pil rejerne og fordel dem over laksen, gem skallerne.
Bring sukker i kog med 2,5 dl vand og blancher rabarberne kort heri til de er knapt møre.
Tag dem op og fordel dem over laksen.
Sauter agurkerne i olien 1 min. og fordel også dem over laksen. Kom rejeskaller og chili i gryden og rist begge dele kort.
Hæld bouillon og fløde ved og lad det koge ned til knap 2,5 dl.
Si saucen, jævn evt. med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.
Fordel saucen over laks og grønsager og sæt fadet i ovnen 8-10 min. eller til saucen har taget lidt farve.
Server med nye kartofler.
Grønsager pr. person: Ca. 250 g