Der er brugt
thailandsk karry til denne lækre kyllingesalat, og sprødt kyllingeskind på
toppen i stedet for bacon.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 15 min. Kødet er fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen..
#
2 kyllingebryster
med skind
salt og friskkværnet
hvid peber
3 dl vand eller
hønsebouillon
1 løg
1 æble
2-3 stilke
bredbladet persille
2 tsk olie
1-2 tsk grøn
thailandsk karrypasta
2 store skiver
hvedebrød
4 sprøde grønne
salatblade
*
TRÆK forsigtigt
skindet af de rå kyllingebryster, og skær det i 8 stykker.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Stræk skindet ud så
meget som muligt.
Læg et stykke
bagepapir over skindet, og læg en bradepande eller bageplade ovenpå som pres.
Sæt det hele i ovnen
ved 200 °C i 15-20 min. til skindet er sprødt.
LÆG
kyllingebrysterne i en sigte, krydr med salt og peber, og sæt sigten over en
gryde med kogende vand eller bouillon.
Damp kødet under låg
i ca. 15 min., til det er gennemvarmt.
Lad det køle af. Riv
kyllingekødet i mindre stykker.
PIL og hak løget.
Skræl æblet, udkern det, og skær det i små stykker.
Skyl og hak
persillen.
STEG løgene klare i
en gryde med olie.
Tilsæt karrypasta og
æble, og steg videre i nogle min.
Bland
karryblandingen med kyllingekød og persille.
RIST evt. brødet
let, og anret med salatblade og kyllingeblandingen.
Læg sprødt skind på
toppen og server straks.
TIPS: Den
thailandske grønne karrypasta er lavet på grøn chili, skalotteløg, hvidløg,
citrongræs, galangarod, kaffir limeblade, spidskommen og koriander. Thailandsk
karry pasta fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske butikker.