Saftige mandariner, grønsager og mørt kyllingekød bliver her
en meget lækker forret og desuden sund kyllingesalat • Kog kyllingekødet i
bouillon i stedet for at stege det i olie. Så bliver det mindre fedt.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Råvarer til Kyllingesalat med nødder:
4 kyllingebryster a 125 g
4 spsk solsikkeolie
salt og peber
3 mandariner
1 stort æble
1 spsk friskpresset citronsaft
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
50 g jordnødder
1½ dl letmælksyoghurt
5 spsk friskpresset citronsaft
1 nip sukker
1 nip karry
salatblade til anretningen
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl og tør kyllingebrysterne.
Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande.
Tilsæt kyllingebrysterne og brun dem på alle sider.
Drys med salt og peber. Læg låg på og lad dem stege 10 min.
eller til de er gennemstegte .
2 Pil mandarinerne og skær bådene fri af den hvide hinde.
Læg dem i en skål.
Udkern æblet og skær det i små tern.
Dryp 1 spsk citronsaft over æblerne og bland det med
mandarinerne.
3 Skræl gulerødderne og riv dem fint.
Rens og hak selleristilkene (se Tips & råd).
Skær kyllingebrysterne i 1 cm brede strimler.
Bland kylling og nødder med grønsagerne.
4 Bland yoghurten med resten af den friskpressede citronsaft
og olien.
Tilsæt salt og peber og krydr med 1 nip sukker og 1 nip
karry.
Hæld dressingen over de øvrige ingredienser og bland godt.
Lad salaten trække i 10 min.
Læg salatblade på tallerkener og fordel kyllingesalaten
ovenpå.
Tips & råd
Skræl selleristilkene med en kartoffelskræller.
Eventuelle selleriblade kan hakkes og blandes med salaten
eller gemmes til garneringen.
Del selleristilkene i 10 cm lange stykker.
Del stykkerne på langs i strimler. Hak derefter strimlerne
fint.
PR. PORTION: Energi: Kcal 393 = kJ 1650
Kulhydrat 16 g Protein 35 g Fedt 21 g (48%) Fibre 3 g.