Der er sommerdage,
hvor man hverken har lyst til at tilberede eller spise varm mad. Prøv da disse
to skønne retter, der kan laves helt uden komfur.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min.
Salat:
75 g salat fx frissé
eller frilice
1 avocado
½ spsk lime, eller
citronsaft
Tatar:
1-2 forårsløg eller
lidt purløg
250-300 g frisk
laksefilet
1 spsk mayonnaise
1 spsk sojasauce
1-2 tsk chilisauce
eller 1 knsp chiliflager
salt og peber
Dressing:
1 spsk sojasauce
1 spsk lime- eller
citronsaft
1 tsk sesamolie
1 tsk honning
Tilbehør: brød
*
Skyl salaten i
iskoldt vand, så den bliver sprød og slyng den tør.
Skær avocadoen i
både, og vend dem med lime- eller citronsaft.
Rens forårsløg eller
purløg, og snit dem fint.
Fjern skind og ben
fra laksen, og hak den groft med en skarp kniv.
Rør den sammen med
mayonnaise, sojasauce og chili.
Smag til med salt og
peber, og tilsæt forårsløg eller purløg.
Pisk dressingen
sammen, og vend den med salatblade og avocado.
Anret på 2 tallerkener.
Anret tataren på
salaten enten med ske som små "æg" eller form tataren til 2 bøffer.
Server retten med
tynde skiver ristet brød stik dem gerne ind i salaten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin